Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ανάγκη για μια πραγματική οικολογική επιλογή


Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όλο και με μεγαλύτερη συχνότητα αυτές τις μέρες, σε σχέση με την ανάγκη ύπαρξης μιας πραγματικής οικολογικής - κοινωνικής επιλογής στις δημοτικές εκλογές, και σε συνδυασμό με μια πρόσφατη δημοσκόπηση που έτυχε να δω την περασμένη βδομάδα, θεωρώ πως εμείς, σαν ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ, έχουμε πλέον ένα χρέος απέναντι στον οικολογικά σκεπτόμενο ψηφοφόρο, τον ψηφοφόρο που είναι εδώ και καιρό αποστασιωποιημένος από τα υπάρχοντα κόμματα και την πολιτκή ζωή.

Όλοι αυτοί αποζητούν εδώ καιρό μια "άλλη" επιλογή. Ένα χώρο που να μη θυμίζει τις κομματικές "κοκοραμαχίες" κάποιων, να μη θυμίζει λαϊκισμούς και αυτοπροβολές, σύγχιση αρμοδιοτήτων και ταυτοτήτων. Θέλει ένα χώρο που θα αφοσιωθεί στο κεφάλαιο που λέγεται "περιβάλλον και κοινωνία" και θα παραμείνει εκεί. Πιστό στις διακυρήξεις και τον προορισμό του.


Ως ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ είχαμε από την πρώτη στιγμή διακυρήξει την αφοσίωση μας στα ιδανικά της οικολογικής ευασθησίας και της δίκαιης κοινωνίας. Ταχθήκαμε όλοι μας στο Κίνημα με στόχο να προωθήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν το δίπτυχο οικολογία - κοινωνία, και να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο και μ' όλες μας τις δυνάμεις να βοηθήσουμε σε αυτό τον τομέα.


Σε κάποια στιγμή, πιστέψαμε πως η όποια εμπλοκή μας σε εκλογές θα μας μετέτρεπε σε "κόμμα". Αυτό όμως δεν είναι σωστό. Πιστεύουμε πως αν ένα κίνημα επιθυμεί να παραμείνει κίνημα πιστό στις διακυρήξεις και τους στόχους του, όχι μόνο μπορεί να παραμείνει μακριά από την πολιτική (με την έννοια της υπάρχουσας πρακτικής στην Κύπρο) αλλά έχει και χρέος, αυτούς τους στόχους και σκοπούς να τους υλοποιήσει στην πράξη.


Και η προώθηση των στόχων αυτών μπορεί καλύτερα και πιο αποτελεσματικά να γίνει μέσω της τοπικής
αυτοδιοίκησης
Εδώ είναι ο χώρος που θα έπρεπε τα κινήματα και οι στόχοι τους να προωθούνται και να βρίσκουν λύσεις τα χιλιάδες χρόνια και άλυτα προβλήματα


Για αυτό και αποφασίσαμε ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ έχει χρέος και καθήκον να δώσει την παρουσία του στις δημοτικές εκλογές. Ως την ΜΟΝΑΔΙΚΗ οικολογική επιλογή, την ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ επιλογή για όσους θέλόυν ένα πραγματικά οικολογικό - κοινωνικό κίνημα να τους αντιπροσωπεύει. Υπάρχουν χιλιάδες ψηφοφόροι που έχουν βαρεθεί τις υπάρχουσες επιλογές και αναζητούν κάτι διαφορετικό, κάτι που να μιλά τη δική τους γλώσσα και να αφουγκράζεται τις δικές τους έγνοιες και ανησυχίες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου