Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Και να μας φιμώνουν τα ΜΜΕ, εμείς θα προχωράμε...


Μήνες τώρα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μπορέσουμε να πείσουμε τα ΜΜΕ και κυρίως τις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες να βάζουν που και πού (άντε και μέσα μέσα) κανένα άρθρο μας, καμιά ανακοίνωση, καμιά εκδήλωση του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας.
Τίποτε, ή έστω σχεδόν εντελώς τίποτε.


Ψάχνουμε καθημερινά τις εφημερίδες, τις σελίδες τους στο διαδίκτυο. Σαν να ψάχνουμε ψύλλους στ' άχερα. Βρίσκουμε καθημερινά ειδήσεις, άρθρα, σχόλια παντός είδος και παντός καιρού. Από εντελώς άσχετα μέχρι εντελώς ασήμαντα. Ντόπια και κυρίως... "διεθνή". Που δεν αφορούν κανένα, δεν ενδιαφέρουν κανένα, κι όμως βρίσκουν τη θέση τους στις "μεγάλες" εφημερίδες.
Τα δικά μας, σχεδόν ποτέ...


Δεν είμαστε βέβαια τίποτε το μεγάλο και σημαντικό, ούτε και έχουμε τη ψευδαίσθηση πως μέσα από τις παρούσες συνθήκες μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο και να φωτίσουμε τα σκοτάδια της γης. Αυτό είναι ουτοπική φαντασίωση άλλων. Που όμως, ότι πουν, καλό ή κακό, σοβαρό ή βλακώδες, το βλέπουν δημοσιευμένο στις σελίδες των εφημερίδων.
Δεν ξέρω αν αυτό μπαίνει μέσα στα πλαίσια της δεοντολογίας κι ούτε με νοιάζει για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω σκοπό ούτε να κάμω διαβήματα ούτε προσφυγές. Και να 'θελα βέβαια, που θα τις έκανα και που θα έβρισκα τα δίκαιο μου; Καθεστώς ελεύθερου εμπορίου έχουμε...

Άλλωστε, γνωρίζω πολύ καλά, πως τα περισσότερα ΜΜΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με χίλιους δυο τρόπους με τα κόμματα. Και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν τη διάθεση να αλλάξουν αυτό το status, όποιο και να ‘ναι ένα νέο Κίνημα. Εκτός κι αν ο ηγέτης του νέου Κινήματος έχει τρόπο να κινεί τα νήματα...


Κάποτε, όταν ήμουν μέλος σε κόμμα, έτυχε εβδομάδα που είχα 5 τηλεοπτικές και 3 ραδιοφωνικές εμφανίσεις και 4 άρθρα σε εφημερίδες. Όλα αυτά σε μια βδομάδα. Τώρα, από το 2008 που δεν είμαι "κομμάτι" κάποιου "κόμματος", το πολύ να είδα 5-6 άρθρα μου σε εφημερίδες... Μέσα σε περισσότερο από 2 χρόνια. Κι όμως, παραμένω ο ίδιος άνθρωπος, με τις ίδιες σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς.

Το ηθικό συμπέρασμα αυτού του σημειώματος είναι το εξής: Αν δεν ανήκεις σε κόμμα και να είσαι και "κομματόσκυλο", ούτε δουλειά βρίσκεις, ούτε τα δικαιώματα σου ως πολίτης απολαμβάνεις, ούτε τις απόψεις σου μπορείς να δημοσιοποιήσεις.
Όλα και όλοι, θυσία στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας. Οι υπόλοιποι είμαστε απλά οι χαζομάρτυρες που κοιτάμε από μακριά αλλά χωρίς να... αγγίζουμε!!!

5 σχόλια:

  1. Γράφε τα άρθρα σου δαμέ φίλε μου! Πρέπει να πουλάς ή να πιάνεις ψήφους για να μπέις στε εφημερίδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου έκανε εντύπωση πως όταν ξεκινησε η εκστρατεία για τη λίμνη Mαγκλή παρακολουθούσα την Κίνηση με ενδιαφέρον, τις ανακοινωσεις σας απο το fb και blog και χάρηκα με την προσέλευση του κόσμου που εμφανίστηκε στους τηλεοπτικους δέκτες. Έψαχνα να σας βρω τότε μέσα απο τις εικόνες των ΜΜΕ, κάτι μακρινα πλάνα και ο Περδίκης --- ένα ζουμ στην λίμνη και τα ξερόχορτα, μακρινο πλάνο, Περδικης. Τότε κατάλαβα Άθω! Αλλά μη νομίζεις ότι τα άτομα δεν καταλαβαίνουν. Μπορεί όχι όλοι, αλλά αυτοι που εσεις θελετε να απευθυνθείτε δεν είναι "ολοι".
    Καιρο ήθελα να δω Πράσινους στην Κύπρο που όταν μιλούν για τον τόπο είναι ..."green" και εσείς είστε μέχρι τώρα. Συνεχίστε και δεν τρώνε όλοι Κονναρα.Ας θυμηθούμε επίσης το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα που πριν λίγους μηνες επιχειρήθηκε απο τα μεγάλα κόμματα. Απο αυτα δνε περιμενω τιποτα καλυτερο. Αλλα απο μικρότερα περιμενω περισσότερα. Τοτε φωναζε ο Γιωργος Περδικης για υποσχέσεις που δεν τηρηθηκαν και για προσπαθεια να τεθει το Κινημα Οικολογων εκτος Κοινοβουλιου. Η πολυφωνια είναι καλή οχι μόνο οταν ανέχεται κανείς τη "διαφορετικη" άποψη, αλλά και αυτή που απειλεί να κόψει λιγους ψήφους ακόμα και απο σένα τον ίδιον. Αυτο ειναι Δημοκρατία.
    Προσωπικά αν το κινημα οικολογων ειχε καλυτερες θεσεις στο Κυπριακό, και καλυτερη ιστορια με τις συμμαχίες του παρελθόντος δεν θα πρόσεχα τη συμμαχία με τους καναλάρχες. Αλλά μηππως δεν είναι αλληλένδετα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με την εκστρατεία της λιμνης Μαγκλη έγινε ξεκάθαρο ότι οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν μακρινα πλα΄να και μονο τον Γιωργο Περδικη που βρεθηκε εκει. Η Κινηση και η εκστρατεια σας δεν εμφανιστηκε πουθενα. Τοτε κατάλαβα. Νομιζω και άλλοι κατάλαβαν Άθω. Απο τα μεγαλυτερα κόμματα δεν περιμενω πολλά. Πριν λιγους μηνες επιχείρησαν κοινοβουλευτικο πραξικόπημα και φώναζαν οι Οκιλογοι τότε που κινδυνευαν να τεθουν εκτος Βουλης. Ας το δουν τώρα και σε σχεση με σας. Αν το κινημα Οικολογων είχε καλυτερες θεσεις για το Κυπριακό και η ιστορια των συμμαχιών του με κυβερνησεις ήταν διαφορετική δεν θα είχαν την αποδοχη των καναλαρχων και εφημερίδων. Η Κινηση έχει θέσεις "Πρασινες" και σε μεγαλο βαθμο λίγο περισσοτερο πρασινες απο άλλους.... Συνεχίστε και καταλαβαίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. συγχωμη για τα δυο σχολια αλλά νομιζα οτι το πρωτο ηταν μεγαλο και δεν γραφτηκε...

    τα αφηνω και τα δυο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσοι ενδιαφερούμαστεν παρακολουθούμε. Ειδικά ο κόσμος που έχει πραγματική πράσινη συνείδηση και περιμένει ένα οικολογικό κίνημα που πραγματικά τον εκφράζει και όχι συνοδοιπόρους του συντηρητισμού. Οπότε συνεχίστε, έτσι κι αλλιώς η κομματοκρατία πάντα θα είναι εμπόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή