Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Οι "προστάτες" των καταναλωτών


Αυτό ήταν το καρτελάκι που έγραφε ευκρινώς ότι ο υπολογιστής είναι 32 bits (Το φωτογράφησα και το υπογραμμίζω)

Τη Δευτέρα το απόγευμα θυμήθηκα πως την επομένη το πρωί θα έπρεπε να πάρω το laptop μου να μου βάλουν ένα ειδικό πρόγραμμα για την καινούργια μου δουλειά. Με μια μικρή διαφορά. Δεν είχα… laptop!!!

Άρον άρον λοιπόν έτρεξα στο «μεγαλοκατάστημα» που ήξερα πως μένει ανοικτό ως αργά. Με συνοπτικές διαδικασίες έφτασα στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών και εξήγησα στον υπάλληλο εκεί τι τύπο μηχανής ήθελα. Συγκεκριμένα «Premium 32 bits». Έτσι μου είπαν. Προσωπικά, όσο καλά κι αν τα χρησιμοποιώ τα computer από τέτοια τεχνικά θέματα δεν σκαμπάζω γρι…
Ψάξαμε λοιπόν μαζί, αλλά μοντέλο στη μάρκα που ήθελα με 32 bits δεν βρήκαμε. Ούτε και στη δεύτερη επιλογή βρήκαμε αυτό που ζητούσαμε.

Η ώρα περνούσε, τα άλλα καταστήματα είχαν κλείσει κι εγώ ακόμα δεν κατάφερα να βρω αυτό που ήθελα.
Τελικά, ο ευγενικός πωλητής κατάφερε να βρει ένα μοντέλο με 32 bits από μια άλλη μάρκα, εντελώς άγνωστη σε μένα. Με διαβεβαίωσε όμως ότι είναι πολύ καλό μηχάνημα, με όλα τα χρήσιμα (και αρκετά άχρηστα) έξτρα του… Μη υπάρχουσας άλλης επιλογής, το πήρα. Και το ακριβοπλήρωσα κιόλας αφού η συγκεκριμένη μάρκα ήταν αρκετά πιο ακριβή από τις άλλες που είναι και πιο γνωστές.
Και αφού ο σκοπός αγιάζει τα μέσα, αγίασα κι εγώ την πιστωτική μου κάρτα με €699 και έφυγα.


Την άλλη μέρα το πρωί, ξεκίνησα με καμάρι αφού στα 53 μου χρόνια κατάφερα (επιτέλους) να πάρω και δικό φορητό υπολογιστή (αγόρασα βέβαια 4-5 μέχρι τώρα, αλλά όχι για μένα, για τα… «βλαστάρια» μου!)
πήρα το καινούριο μου laptop στο γραφείο για να μου βάλουν το πρόγραμμα.
Μόλις το άνοιξε ο τεχνικός του γραφείου, γύρισε και με είδε με απορία. «Αφού σας είπα να πάρετε με 32 bits» μου είπε. Μα 32 πήρα, τον διαβεβαίωσα. Και μάλιστα μετά από πολλές προσπάθειες. «Δεν είναι 32» επιμένει, «είναι 64».
Μα αφού το καρτελάκι έτσι έλεγε 32 bits. Γι’ αυτό το αγόρασα άλλωστε.

Δεν ήταν όμως 32, απλά έτσι έγραφαν στο κατάστημα και μου το έδωσαν χωρίς να το καταλάβω.
Το πήρα πίσω στο κατάστημα απαιτώντας και εξηγήσεις αλλά και αλλαγή. Μα ο ένας, μα ο άλλος. Ο υπεύθυνος με πολλή αυστηρότητα μου είπε πως άλλα μου είπε ο πωλητής και άλλα κατάλαβα. "Μα άνθρωπε μου, αφού μαζί το ψάξαμε το 32άρι και ήταν το μόνο που υποτίθεται πως είχατε".

Με χίλια ζόρια έδωσε το ΟΚ να μου το αλλάξουν. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Προς μεγάλη μου έκπληξη, αντιλήφθηκα πως θα μου έδιναν τα λεφτά μου πίσω αλλά ΔΕΝ μου επέτρεπαν να αγοράσω άλλο υπολογιστή από το μεγαλοκατάστημα τους. «Έτσι, για να με τιμωρήσουν».
Με ένα βλακώδες και ηλίθιο ύφος μου το ανακοίνωσε ο «υπεύθυνος» της εξυπηρέτησης πελατών. «Και γιατί παρακαλώ», ρώτησα. Και η απάντηση του ενός εκατομμυρίου ευρώ: «Δεν είμαστε υπόχρεοι κύριε, να πληρώνουμε τα λάθη σας»!!!!!! Τα λάθη μου. Τα δικά μου. Μου έδωσαν ένα μηχάνημα που άλλα έγραφε η επιγραφή τους και άλλο πράμα είχε μέσα το κουτί, και τα λάθος ήταν δικό μου.

Αυτά γίνονται στα μεγαλοκαταστήματα. Που δεν τους ενοχλούν ούτε οι σύνδεσμοι καταναλωτών, ούτε οι αρμόδιες υπηρεσίες, ούτε κανένας. Κι αλωνίζουν δουλεύοντας τον κόσμο έχοντας μάλιστα και το βασιλικό ύφος του στυλ, «δε σε έχουμε ανάγκη κύριε. Κοίταξε κορόιδα! Γεμάτο το τσαρδί μας…
Αυτά. Και να το καταγγείλω σε κανένα σύνδεσμο ή κάποιο αρμόδιο τμήμα, τίποτε δεν θα γίνει. «Καμία φάλαινα δεν πιάνετε με το αγκίστρι…»

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Εμείς, οι "φίλοι" του Περδίκη

"Απ' ον αντρέπεται, ο κόσμος εν δικός του..."

Μετά τις επιστολές που προειδοποιούσε όλα τα μέλη και φίλους του Κινήματος του, για το γεγονός ότι "ο Άθως Αγαπητός προχωρεί στην ίδρυση κινήματος που σκοπό έχει να προκαλέσει ζημιά στο Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών" και μετά τις απαράδεκτες επιστολές σε μέλη της Γενικής Γραμματείας του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας να "ξεκαθαρίσουν τη θέση τους ως "ΦΙΛΟΙ" του Κινήματος του, αφού έχουν σχέση... μαζί μου", ο "βολευτής" (ή βολέμένος;) του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, συνέχισε παραμονές Χριστουγέννων την ανάλογη δράση του...


Μάζεψε κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις, τις έσμιξε με αυτές των μελών της Επαρχιακής μας Επιτροπής Λευκωσίας, μαζί και τη δική μου και μας έστειλε το ακόλουθο βαρυσήμαντο μήνυμα:

From: Cyprus Green Party [mailto:greenparty@cytanet.com.cy]
Sent: Thursday, December 23, 2010 10:46 AM
To: 'Stella Petridou'; 'Costas Pittalis'; Μarina Ρurita ;'Athos Agapitos';
(Άφησα μόνο τα ονόματα των μελών μας)
Subject: please answer

Αγαπητοί φίλοι φιλόζωοι,
Έχουμε έναν κατάλογο από ηλεκτρονικές διευθύνσεις φιλόζωων τους οποίους ενημερώνουμε για διάφορα φιλοζωικά θέματα, πληροφόρηση από τις εργασίες της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορά τα δικαιώματα των ζώων, έγγραφα που έρχονται στα χέρια μας και διάφορα άλλα θέματα για τα ζώα.
Θέλετε να σας έχουμε υπόψη μας και να σας ενημερώνουμε;
Εάν όχι απλά απαντήστε μας με ένα ΟΧΙ.
Με πολύ φιλοζωική αγάπη,
Γιώργος Περδίκης
Βουλευτής"

Ανακάλυψε ξαφνικά ο κ. Περδίκης ότι είμαστε φιλόζωοι και θέλησε να μας βοηθήσει. Αυτός που ξέρει, αυτός που μπορεί, αυτός ο μόνος που νοιάζεται, αυτός, αυτός, αυτός... Εμείς ούτε ξέρουμε, ούτε νοιαζόμαστε, ούτε μπορούμε...

Και μας "αγαπά" λέει, "με πολλή φιλοζωϊκή αγάπη". Και όσο πλησιάζουν οι εκλογές, θα βρει εκατοντάδες άλλα τέτοια "αγαπησιάρικα" θέματα να μας στείλει. Για να μας βοηθήσει στο έργο μας, ασφαλώς!!!!


Δεν ξέρω αν πράγματι μας αγαπά τόοοοοσο πολύ, θα ήθελα πάντως να ήξερα αν θα συνεχίσει να μας αγαπά τόσο και μετά τις βουλευτικές εκλογές. Και ο νοών, νοείτο...

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Μηχανοκίνητα εμπόδια στο δρόμο μας…


Σήμερα σχόλασα στις μια το μεσημέρι, αλλά έπρεπε να πάω σε ένα – δυο άλλους τόπους πριν το σπίτι. Κίνηση μεγάλη, κόσμος πολύς και τα αυτοκίνητα να κινούνται σημειωτόν. Και σε λεωφόρους και σε μικρότερους δρόμους.

Έτσι ασυναίσθητα, άρχισα να μετρώ τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στα διάφορα πεζοδρόμια… Ένα 20λεπτο στην επικράτεια του Δήμου Στροβόλου, μέτρησα 143 (ναι καλά διαβάσατε, 143 αυτοκίνητα)!


Σε κάποια στιγμή πέρασα τα σύνορα του Στροβόλου και μπήκα στο Δήμο Λευκωσίας. Από το Προεδρικό Μέγαρο πέρασα από την Κυριάκου Μάτση, μπήκα στη Σπύρου Κυπριανού και κατέληξα κάπου στην Παλλουριώτισσα.
Δεν θα το πιστέψετε με τίποτε. Κάποιοι θα πουν ότι είμαι υπερβολικός. Με το δίκαιο τους ίσως. Ίσως πάλι, επειδή κανένας δεν το κάνει αυτό, να κάθετε δηλαδή να μετρά αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια, γι αυτό να φανεί «τραβηγμένο». Είναι όμως πέρα για πέρα αληθινό. 236 αυτοκίνητα στα πεζοδρόμια. Σε όλα τα πεζοδρόμια και σε όλους τους δρόμους…

Σκέφτηκα πόσοι πεζοί θα έχουν ταλαιπωρηθεί σήμερα (και χθες, και προχθές και πέρσι και αύριο και του χρόνου) από αυτές τις εκατοντάδες μηχανοκίνητα εμπόδια στο δρόμο τους…


Σκέφτηκα, πόσο βασανιστικό θα είναι για ένα άτομο σε τροχοκάθισμα να αποφασίσει να βγει στο πεζοδρόμιο για να πάει κάπου.

Πόσοι ηλικιωμένοι, πόσες μητέρες με καροτσάκια θα αναγκάζονταν να κατέβουν στο δρόμο, γεμάτο με χιλιάδες αυτοκίνητα για να προσπεράσουν το παράνομο εμπόδιο.
Πόσα παιδιά θα κινδύνεψαν σήμερα (και χθες, και προχθές και πέρσι και αύριο και του χρόνου) αφού θα πρέπει να περπατάνε στο δρόμο και όχι στο πεζοδρόμιο, όπως τους μαθαίνουν από τότε που πάνε στο δημοτικό, δάσκαλοι και γονείς…


Σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο την αστυνομία και να τους πω από ποιους δρόμους πέρασα, να πάνε με καμιά 100στή μπλοκάκια. Σίγουρα θα τα γέμιζαν.
Όμως τις δυο προηγούμενες φορές που το έκαμα, όχι μόνο δε με έλαβαν υπόψη τους, αλλά στη μια περίπτωση λίγο έλειψε να βρεθώ και μπλεγμένος, αφού από την αδιαφορία και την ασχετοσύνη του συνομιλητή μου στην τροχαία, έφτασα σε τέτοιο σημείο που σχεδόν άρχισαν να στριγγλίζω και να βρίζω.

«Άστο» είπα μέσα μου. «Αφού και να τους πάρεις, δεν πρόκειται να έρθουν. Κανενός δεν ιδρώνει το αυτί του, όταν δεν πρόκειται για δικό του θέμα…»


Χθες είδα στο facebook πως μια παρέα άρχισε να οργανώνει ακτιβιστικές ομάδες δράσης ενάντια στη στάθμευση σε πεζοδρόμια και χώρους αναπήρων… Να μια καλή ιδέα για την καλή πράξη που ο καθένας μας πρέπει να κάνει ενόψει Χριστουγέννων… Γράφτηκα κι εγώ αμέσως στην ομάδα αυτή. Φρόντισα όμως να προειδοποιήσω τους φίλους να είναι έτοιμοι και για «καυγά». Τους είπα ότι σε δυο περιπτώσεις, ο υποφαινόμενος τις έφαγε από δυο παλικαράδες, λεβεντονιούς, αφού τόλμησα και κόλλησα αυτοκόλλητο στο τζάμι τους…

Κι όλα αυτά, απλά γιατί αυτοί που πληρώνονται και αυτοί που εκλέγονται, παραμελούν τα καθήκοντα τους, αποφασίζουν αυτόβουλα που θα είναι αυστηροί και που όχι, διατυμπανίζουν μια ζωή πως νοιάζονται αλλά δεν δίνουν δεκάρα, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η πάρτη τους, η τσέπη τους, οι ψήφοι τους και οι έδρες τους. Όλα τα άλλα τα έχουν γραμμένα στα παλιά τους τα παπούτσια. Κι όποιος διαφωνεί, ας με πείσει ότι έχω άδικο!!!

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Hasta και Βράστα... H Επανάσταση των φαφλατάδων


Όταν είσαι σε πλήρη ταύτιση με τον Καρατζαφέρη και την ίδια περίοδο επικαλείσαι το "Hasta la Victoria siempre" για να καλέσεις σε λαϊκή (;) επανάσταση, έχεις σοβαρότατο πρόβλημα.

Υπάρχουν πολυπολιτισμικές κοινωνίες, πολυσυλλεκτικά κόμματα, αλλά για πολύ-ιδεολόγους πολιτικούς, δεν ακούσαμε ποτέ. Μια νέα ιδεολογική προσέγγιση. Αφού όλα τα υπόλοιπα δεν έπιασαν τόπο, εφευρέθηκε μια νέα ιδεολογία. Hasta και Βράστα!

Με τον Καρατζαφέρη, με το ΕΛΑΜ, με τον Τσε, με το ΠΑΚΟΠ, με τον Παπαδόπουλο, με τον Χριστόφια, με τον Λυσσαρίδη, με το ΕΥΡΩΚΟ, με το ΔΗΚΟ, με τους επιχειρηματίες γης, υπερ των φωτοβολταϊκών, εναντίων των αιολικών, με τα ΜΜΕ, με τον λαό, κάποτε μαζί τους, κάποτε εναντίων τους… Με ότι "γιουτίσει"... Ε, ρε γλέντια!

«Καλώ τους γιατρούς», λέει «να αντιδράσουν στην εφαρμογή της οδηγίας για το ΦΠΑ που προνοεί επιβολή 5% ΦΠΑ σε φάρμακα». Χαχαχαχα!!!! Μα οι γιατροί ήδη αντιδρούν στο ΦΠΑ που θα έρθει. Γιατί, για να πληρώσει κάποιος ΦΠΑ πρέπει να δηλώνει τα εισοδήματα του. Κι αν δηλώσει τα εισοδήματα θα πρέπει να πληρώσει και στο Φόρο Εισοδήματος.
"Άρα, μην έχεις καμιά έγνοια. Οι γιατροί είναι επαναστάτες πριν από ' σένα"

Hasta la Victoria siempre. Καλεί τους γιατρούς που έχουν εισοδήματα πάνω από 1500 ευρώ τη ΜΕΡΑ (δηλαδή 35 με 40 χιλιάδες το ΜΗΝΑ), που αγοράζουν αυτοκίνητα αξίας 90 και εκατόν χιλιάδων ευρώ, που έχουν σπίτια ένα, ενάμιση και δύο εκατομμύρια ευρώ και δηλώνουν εισοδήματα 35 με 40 χιλιάδες ευρώ το ΧΡΟΝΟ, με σημαία τον… Τσε (!!!) να αντισταθούν…


Ωραία επανάσταση. Επανάσταση των πολυεκατομμυριούχων και των λογής λογής φαφλατάδων.


Γιατί άραγε δεν κάλεσε ΠΟΤΕ το λαό να αντισταθεί σε πολλά άλλα σοβαρότερα και ακριβότερα χαράτσια; Γιατί δεν καλεί ας πούμε το λαό να αντισταθεί στα 70, τα 80 και τα 100 ευρώ της βίζιτας σε ένα γιατρό για μια απλή εξέταση μερικών λεπτών;
Γιατί δεν κάλεσε ΠΟΤΕ τους γιατρούς να σταματήσουν την φοροδιαφυγή των εκατομμυρίων κάθε χρόνο, που στο τέλος τέλος θα έλυναν πολλά οικονομικά προβλήματα και δεν θα υπήρχε η ανάγκη επιβολής ΦΠΑ σε τρόφιμα και φάρμακα; Παρά μόνο τους καλεί σε λαϊκή επανάσταση;

Την αισχροκέρδια των εταιρειών καπνικών προϊόντων για την αύξηση στο φόρο που ο ίδιος ψήφισε, γιατί δεν αντέδρασε; Επαναστάτες περιορσμένης ευθύνης!!!

Άρες μάρες, ή απλά, ότι κάτσει…
Κυριολεκτικά ότι να ΄ναι. Φτάνει να λέει κάτι...

Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις;

Τότε που
αποκάλεσε τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, με το περιβόητο "πράκτορας των Αμερικανών", λίγους μήνες πριν αποφασίσει να τον στηρίξει με όλο εκείνο το αμέτρητο πάθος και λίγο καιρό πριν ο Πρόεδρος τον διώξει κακήν κακώς με όλη την πολιτική του επιτροπή από το Προεδρικό;

Ή την στήριξη Δημήτρη Χριστόφια και το μετέπειτα απαράμιλλο σθένος αντιπολίτευσης σε σημείο που τον αποκαλεί "
σουλτάνο της αποτυχίας και της ανικανότητας". Άσε που σε 2 χρόνια μπορεί να τον ξαναστηρίξει πάλι... Ζήτω η επανάσταση!

Hesta la Victoria (Μπέκαμ)! Καημένε Τσε…

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Βουλευτικές εκλογές και ΚΚΟ


Εδώ και κάμποσες μέρες άρχισαν πολλοί φίλοι και μέλη του Κινήματος μας να μας ρωτούν επίμονα «τι θα κάνουμε στις βουλευτικές εκλογές». Δεν ξέρω γιατί έτσι ξαφνικά πύκνωσαν τόσο πολύ οι ερωτήσεις αυτές, ίσως να φταίει το κλίμα που δημιουργούν τα κόμματα που ήδη άρχισαν τις διεργασίες, τις εικονικές μάχες και τα διάφορα προεκλογικά τους τεχνάσματα.

Η δική μας θέση παραμένει η ίδια με την αρχική μας δήλωση. Το ΚΙΝΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ δεν είναι κόμμα και ΔΕΝ θα γίνει ποτέ κόμμα με την έννοια της σημερινής, κυπριακής πολιτικής πραγματικότητας.
Εμείς, είμαστε ένα Κίνημα με ξεκάθαρους στόχους και προσανατολισμούς. Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον και ιδιαίτερα για τον άνθρωπο. Τον συνάνθρωπο μας, όποιος κι αν είναι αυτός, όποια πολιτική προέλευση και να έχει, ότι χρώμα και να ‘ναι το δέρμα του, όποια και να ‘ναι η θρησκεία του.

Δική μας προσπάθεια και σκοπός είναι να βοηθούμε όσο μπορούμε να επιλύονται τα πολλά, σοβαρά και καθημερινά προβλήματα των πολιτών, χωρίς αυτό να γίνεται για σκοπούς προβολής, αυτοπροβολής ή δημοσιότητας.
Κάθε μας ενέργεια, εκδήλωση και προσπάθεια ΔΕΝ αποσκοπεί σε μάζεμα ψήφων ούτε και την προσέλκυση οπαδών. Εμείς, όπως λέμε από την πρώτη μέρα της ίδρυσης μας δεν πρόκειται να μπούμε στο λούκι της δημοσιότητας, δεν πρόκειται να γινόμαστε γραφικοί και προκλητικοί με στόχο να μας δείξει το βράδυ η τηλεόραση. Όσες εκδηλώσεις κάναμε μέχρι σήμερα, τις κάναμε στην παντελή απουσία των ΜΜΕ. Δεν μας πειράζει καθόλου αυτό. Ο στόχος ο δικός μας είναι πιο απλός και ίσως πιο αληθινός. Και έτσι θα συνεχίσουμε.

Τώρα, τι θα γίνει με τις εκλογές; Ένα ερώτημα που μπήκε και στις συζητήσει των οργάνων του Κινήματος. Είμαστε όμως ακόμα στην αρχή και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς, δεν βιαζόμαστε καθόλου να αποφασίσουμε. Σε μια πρώτη συζήτηση, υπήρξαν τρεις βασικές προτάσεις. Και πάνω σε αυτές θα επικεντρωθούν και οι συζητήσεις μας.

Η πρώτη άποψη είναι να μην ασχοληθούμε καθόλου με τις βουλευτικές εκλογές και να δώσουμε όλο το βάρος στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Δεκέμβρη. Η άποψη αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι αφού ΔΕΝ είμαστε κόμμα, δεν πρέπει να ασχοληθούμε με τις βουλευτικές.


Στον αντίποδα της πρώτης άποψης είναι μια δεύτερη που λέει πως χωρίς να μετατραπούμε σε κόμμα, θα πρέπει να δώσουμε στους εαυτούς μας αλλά και σ’ όλους τους πολίτες που λένε πως έχουν βαρεθεί τα κόμματα, μια εναλλακτική διέξοδο. Αφού, κανένα κόμμα δεν μας εκφράζει – γι’ αυτό άλλωστε δημιουργήσαμε το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας – τι θα ψηφίσουμε στις εκλογές; Η άποψη αυτή στηρίζεται και στο γεγονός ότι δεν είναι μόνο τα κόμματα που μπορούν και πρέπει να είναι στη Βουλή. Ένα Κίνημα όπως το δικό μας, έχει και λόγο και ρόλο να διαδραματίσει στο κοινοβούλιο και θα μπορεί έτσι να προωθήσει την επίλυση πολλών κοινωνικών και οικολογικών προβλημάτων.


Η τρίτη άποψη που τέθηκε ενώπιον της Γενικής μας Γραμματείας, είναι η κάθοδος μας στις εκλογές σε συνεργασία με ένα κόμμα το οποίο θα μας πείσει πως μπορεί και θέλει να ασπαστεί τις θέσεις και τις απόψεις μας και μέσα από αυτή τη συνεργασία θα μπορέσουμε να περάσουμε και τις δικές μας θέσεις και στόχους στο λαό.


Ίδωμεν! Τα αρμόδια όργανα του Κινήματος θα μελετήσουν το θέμα και όλοι μαζί, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και συναντίληψης θα πάρουμε την καλύτερη δυνατή απόφαση για το Κίνημα και τους σκοπούς του.

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Η βδομάδα της βροχής

Αυτή είναι η καλύτερη βδομάδα του φετινού χειμώνα. Απλά γιατί ήταν η πρώτη (και η μόνη) που μας έδωσε βροχή. Ελπίδα για τη συνέχιση της ζωής, τον «εμπλουτισμό των υδροφόρων στρωμάτων» όπως λένε οι ειδικοί… Βροχή λοιπόν. Όχι μόνο απ’ τον ουρανό, αλλά και από τα δελτία ειδήσεων, τις πρωινές και μεσημεριάτικες εκπομπές, τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις…


Πέρασε λοιπόν άλλη μια βδομάδα χωρίς κανένα μέσο τηλεοπτικό, ραδιοφωνικό ή έντυπο (μεγάλης κυκλοφορίας, γιατί τα μικρής αλλιώς ‘ξηγούνται) να μας κάνει την τιμή να αναφέρει ή να δημοσιεύσει κάτι από όλα, όσα το Κίνημα Κοινωνικής Οικολογίας τους στέλλει. Μας έχουν ακόμα στην… «κατάψυξη». Ας είναι όμως. Ουδέν κακό αμιγές καλού. Τόσο καιρό στο ψυγείο, θα τσιτώσει η επιδερμίδα μας. Πάνε και οι ρυτίδες και τα σημάδια του χρόνου.

Άλλα θέματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, με χαρ
οποίησαν, με νευρίασαν ή με άφησαν αδιάφορο αυτή τη βδομάδα στο «προσωποβιβλίο» μου…

Εννιά εκατομμύρια ε
υρώ το χρόνο για τη φύλαξη προσώπων. Κάποιες περιπτώσεις είναι για να τραβάς τα μαλλιά σου. 11 αστυνομικοί φρουρούν το Βάσσο Λυσσαρίδη, 2 το Νίκο Κουτσού και 2 τον Ντίνο Μιχαηλίδη!!! Το είπα και πέρσι. Εμείς έχουμε πολύ περισσότερα μέλη και δράση από το ΑΔΗΚ. Άρα δικαιούμαστε τουλάχιστον 4 αστυνομικούς να μας προσέχουν! Κύριε Υπουργέ της Δικαιοσύνης, ακούς;;;;;


Ήταν αριστερός, εξορίστηκε, πολέμησε την Χούντα για να έρθει η Δημοκρατία. Αργότερα, όταν η Ελλάδα προχωρούσε προς την καταστροφή, αυτός προτίμησε να κάτσει στα βουλευτικά έδρανα με τον Μητσοτάκη. Σήμερα, το 2010, θυμήθηκε πως κυβερνά η μειοψηφία σε αντίθεση με τη θέληση της πλειοψηφίας και δημιούργησε τη "Σπίθα". Μόνο που η σπίθα του Μεγάλου συνθέτη δεν έχει αντικείμενο πια. Δεν έμεινε τίποτε για να καεί...

"...δεν είμαι παρά ένας αποσταμένος περπατητής που ακούμπησε στη ρίζα μιας ελιάς ν' ακούσει το τραγούδι των κρίνων. Kι αν θέλεις έλα να το ακούσουμε μαζί..."


Η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ακόμα ταξιδέψει.
Τα πιο όμορφα παιδιά δεν έχουν μεγαλώσει ακόμα.
Τις πιο όμορφες μέρες μας δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα.
Κι αυτό που θέλω να σου πω,το πιο όμορφο απ' όλα,
δε στο 'χω πει ακόμα. (Ναζίμ Χικμέτ)

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Και να μας φιμώνουν τα ΜΜΕ, εμείς θα προχωράμε...


Μήνες τώρα προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μπορέσουμε να πείσουμε τα ΜΜΕ και κυρίως τις μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες να βάζουν που και πού (άντε και μέσα μέσα) κανένα άρθρο μας, καμιά ανακοίνωση, καμιά εκδήλωση του Κινήματος Κοινωνικής Οικολογίας.
Τίποτε, ή έστω σχεδόν εντελώς τίποτε.


Ψάχνουμε καθημερινά τις εφημερίδες, τις σελίδες τους στο διαδίκτυο. Σαν να ψάχνουμε ψύλλους στ' άχερα. Βρίσκουμε καθημερινά ειδήσεις, άρθρα, σχόλια παντός είδος και παντός καιρού. Από εντελώς άσχετα μέχρι εντελώς ασήμαντα. Ντόπια και κυρίως... "διεθνή". Που δεν αφορούν κανένα, δεν ενδιαφέρουν κανένα, κι όμως βρίσκουν τη θέση τους στις "μεγάλες" εφημερίδες.
Τα δικά μας, σχεδόν ποτέ...


Δεν είμαστε βέβαια τίποτε το μεγάλο και σημαντικό, ούτε και έχουμε τη ψευδαίσθηση πως μέσα από τις παρούσες συνθήκες μπορούμε να αλλάξουμε τον τόπο και να φωτίσουμε τα σκοτάδια της γης. Αυτό είναι ουτοπική φαντασίωση άλλων. Που όμως, ότι πουν, καλό ή κακό, σοβαρό ή βλακώδες, το βλέπουν δημοσιευμένο στις σελίδες των εφημερίδων.
Δεν ξέρω αν αυτό μπαίνει μέσα στα πλαίσια της δεοντολογίας κι ούτε με νοιάζει για να είμαι ειλικρινής. Δεν έχω σκοπό ούτε να κάμω διαβήματα ούτε προσφυγές. Και να 'θελα βέβαια, που θα τις έκανα και που θα έβρισκα τα δίκαιο μου; Καθεστώς ελεύθερου εμπορίου έχουμε...

Άλλωστε, γνωρίζω πολύ καλά, πως τα περισσότερα ΜΜΕ είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με χίλιους δυο τρόπους με τα κόμματα. Και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν τη διάθεση να αλλάξουν αυτό το status, όποιο και να ‘ναι ένα νέο Κίνημα. Εκτός κι αν ο ηγέτης του νέου Κινήματος έχει τρόπο να κινεί τα νήματα...


Κάποτε, όταν ήμουν μέλος σε κόμμα, έτυχε εβδομάδα που είχα 5 τηλεοπτικές και 3 ραδιοφωνικές εμφανίσεις και 4 άρθρα σε εφημερίδες. Όλα αυτά σε μια βδομάδα. Τώρα, από το 2008 που δεν είμαι "κομμάτι" κάποιου "κόμματος", το πολύ να είδα 5-6 άρθρα μου σε εφημερίδες... Μέσα σε περισσότερο από 2 χρόνια. Κι όμως, παραμένω ο ίδιος άνθρωπος, με τις ίδιες σκέψεις, απόψεις και προβληματισμούς.

Το ηθικό συμπέρασμα αυτού του σημειώματος είναι το εξής: Αν δεν ανήκεις σε κόμμα και να είσαι και "κομματόσκυλο", ούτε δουλειά βρίσκεις, ούτε τα δικαιώματα σου ως πολίτης απολαμβάνεις, ούτε τις απόψεις σου μπορείς να δημοσιοποιήσεις.
Όλα και όλοι, θυσία στο βωμό της κομματικής σκοπιμότητας. Οι υπόλοιποι είμαστε απλά οι χαζομάρτυρες που κοιτάμε από μακριά αλλά χωρίς να... αγγίζουμε!!!

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Ανεμοσκορπίσματα, Διαβολομαζέματα!!!


Στο τέλος κι αυτής της εβδομάδας... 'Ενας μικρός απολογισμός για τα θέματα που μου κέντρισαν το ενδιαφέρον, με χαροποίησαν, με νευρίασαν ή με άφησαν αδιάφορο. Το περιβόητο πια facebook, ο τοίχος μου δηλάδή που πάνω του γράφω όλα όσα θέλω να πω, ότι μου κατέβει με λίγα λόγια, ήταν κι αυτή τη βδομάδα γεμάτος με πολλά και διάφορα. Θέματα κοινωνικά, οικολογικά, πολιτικά, εξυπνάδες και παλαβομάρες. Ότι και νάναι, τις μοιράζομαι μαζί σας...

Λευκωσία 2010, ο πιο κεντρικός δρόμος της χώρας μας δεν επιτρέπει σε άτομα που χρησιμοποιούν αναπηρικό τροχοκάθισμα να διακινηθούν στα πεζοδρόμια. Οι στύλοι που το δημαρχείο Λευκωσίας εγκαθιστά για να στερεώνονται τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια γίνονται εμπόδιο στην διακίνηση των πολιτών. Αύριο είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αναπήρων! Να ζήσουμε!!! (Φωτογραφία και σχόλιο του φίλου Δημήτρη Λαμπριανίδη)
(Και η ανάλογη απάντηση από τη φίλη Άννα Μαρία Παπαδάκη): "Λάρνακα 2010. Κεντρική καφετέρια της πόλης διαθέτει ξεχωριστή τουαλέτα για ανθρώπους σε τροχοκάθισμα. Για να φτάσεις στην τουαλέτα πρέπει να ανέβεις μια απότομη σκάλα με 14 σκαλιά."
- Κι όμως ο Δήμος της Λάρνακας του έχει δώσει άδεια λειτουργίας, αφού οι τεχνικές υπηρεσίες έλεξαν τον χώρο και τα βρήκαν όλα... εντάξει!!! Μετά, όταν μας αποκαλούν ρατσιστές, διαμαρτυρόμαστε...


Πράσινη Πόλη: Το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου Στροβόλου

Σύγχρονα μαθήματα Οικολογίας: Κυπριακό, Συνομοσπονδία, Ομοσπονδία, Ελσίνκι, Βάσεις, κομματική αντιπολίτευση, λαϊκισμός... Καημένο κυπριακό περιβάλλον...!!! (November 28 at 8:35pm)

Το δικαίωμα να λες τη γνώμη σου δεν συνεπάγεται αυτόματα το δικαίωμα να σε παίρνουν στα σοβαρά. (Hubert Humphrey)

Η πολιτική είναι η τέχνη να σε υπηρετούν οι άνθρωποι ενώ τους κάνεις να πιστεύουν ότι τους υπηρετείς εσύ. (Louis Dumur)



Η σωστή κρίση είναι προϊόν εμπειρίας και η εμπειρία είναι προϊόν λανθασμένης κρίσης


- Παρουσίαση του βιβλίου της Τότας Βελησσάρη

- ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ: Η ίση μεταχείριση δεν είναι παραχώρηση αλλά αναφαίρετο δικαίωμα

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη ο ίδιος πολιτικός στο ίδιο πρωινό πρόγραμμα! Έλεος! Μήπως συγχίζουμε την ελευθερία του λόγου με την επιβολή του λόγου;;;



Φωτοβολταικά σε εκκλησία στο Κιλκίς | EcoNews.gr
(
Καλή ιδέα! Άντε και στα δικά μας...)

Καλό Σαββατοκυρίακο!!!